0 Kč

Originální Salzburské mlýnky 

 


Kryt mlýnku

  • Je vyroben z masivního tvrdého bukového dřeva, které je ošetřené biologickým včelím voskem. 
  • Zkušenosti ukázali, že masivní tvrdé dřevo má pozitivní vliv na stupeň hluku během mletí. Čím silnější dřevo je použito na kryt mlýnku, tím tišší je jeho chod.

 


Mlecí komora a násypka

  • Dřevo použité v mlecí komoře podléhá těm nejvyšším výrobním požadavkům. Při mletí tvrdého obilí se mouhou do mouky dostat obroušené mikročástečky z mlecí komory. Z toho důvodu se nepoužívají umělé materiály a využívá se pouze masivní, přírodní, neošetřené a velice tvrdé bukové dřevo.
  • Je všeobecně známé, že dřevo je antistatické.
  • Podle posledních poznatků má přírodní, neošetřené bukové dřevo antibakteriální vlastnosti.

 


Regulace hrubosti mletí

  • Kontrola a ovládání hrubosti je při mletí velmi důležitým prvkem. Náš jednoduchý, masivní regulační prvek zvládnete snadno ovládat jednou rukou. Hrubost mouky můžete snadno měnit i během mletí! 
  • Perfektní technické řešení umístění mlecích kamenů zajišťuje, že zůstanou v přesné paralelní pozici během celé životnosti mlýnku.
  • V mlýnku nejsou použity žádné běžné syntetické závity či šrouby. Jemnost mletí je nastavována jednoduchým převodem pro zvedání či snižování mlecích kamenů.

 

Mlecí kameny

  • Při koupi mlýnku máte na výběr mezi mlecími kameny z korund-keramiky nebo přírodního kamene-granitu.
  • Pro obě varianty platí, že velikost mlecích kamenů nesouvisí s jemností mouky.
  • V mlýnku je důležitá ideální kombinace velikosti mlecích kamenů a výkonu motoru.
  • Speciální pružné umístění kamenů má dvě hlavní výhody - dokonalejší mlecí proces a ochranu mlecího mechanismu před poškozením cizími částicemi v obilí.


Granitové mlecí kameny

  • V přírodě se granit vyskytuje v mnoha formách avšak jen pár z nich je vhodných pro mlecí mechanismy.
  • Důležitými vlastnostmi kamene je jeho tvrdost, opotřebovávání se, samoostření a v neposlední řadě využitelnost při mletí.
  • Salzburgské mlýnky se mohou pyšnit 35 lety zkušeností s používáním granitových mlecích kamenů do domácích mlýnků na obilí.
  • Přírodou vytvořený granit je pečlivě vybírán.
  • Používán je pouze přírodní čistý kámen, bez jakýchkoliv příměsí. 
  • Hlavní charakteristikou granitu je jeho vysoká odolnost k obrušování, samoostřící schopnost a trvalost.
  • Do dnešní doby nebyla zaregistrována žádná alergie na granit.
  • Každý pár granitových mlecích kamenů je pečlivě ručně opracován a zkombinován. Každý pár je originál!
  • Při výrobě granitových mlecích kamenů nedochází k žádnému znečištění.

...pro opravdové milovníky přírody!


Korund-keramické mlecí kameny

  • Pod obrovským tlakem je korundo-keramická hmota stlačena do forem a následně vypálena v peci za velmi vysokých teplot.
  • Mlecí kameny z korund-keramiky jsou extrémně tvrdé, samoostřící a odolné.

  

Použití masivního dřeva

  • Dřevo provází člověka od nepaměti. Jeho použití v kuchyni má mnoho výhod. Jídlo v dřevěných nádobách zůstává déle čerstvé, chléb neplesniví.
  • Poslední výzkumy ukazují, že masivní dřevo je odolné proti bakteriím. 
  • Je antistatické.
  • Ideální materiál pro alergiky.

  

Motor

  • V Salzburgských mlýncích jsou použity pouze speciální průmyslové motory. Jsou silné, bezúdržbové, bezporuchové, obsahují pojistku proti přehřátí, mají tichý chod a dlouhou životnost.
  • Velikost mlecích kamenů je vždy přesně sladěna s výkonem motoru.
  • Motory od 360 Wattů jsou doporučeny i na tvrdé obilniny, například kukuřice,atdMl.

 

Mlýnky Komo

        

 

Mlýnky Waldner Biotech

    

inPage.cz - webové stránky, doména a webhosting snadno.